Daikin

A Daikin a többi, légkondicionálót (is) gyártó vállalthoz képest igen aprócska, ennek ellenére komoly piaci szereplővé nőtte ki magát Európában és hazánkban is. Az osztrák székhelyű vállalat központja Brunn am Gebirge-ben, Bécs közelében található.

A cég, fűtésnél, szellőztetésnél, légkondicionálásnál használt termékeket gyárt főleg az európai piacra. A vállalat innovatív, prémium minőségű megoldásokat kínál mind lakossági, mind ipari, mind kereskedelmi szinten a beltéri klímaszabályozásban.

Az európai vonal alig 15 esztendős múltra tekint vissza, és körülbelül 180 alkalmazott segíti hat nagyvárosban (Prága, Budapest. Zágráb, Bukarest, Pozsony, Brunn Am Gebirge) a termékek értékesítését és a szervízhálózat fenntartását. A Daikin a 2013-as pénzügyi évet 127 millió eurós forgalommal zárta. Amely persze eltörpül a legnagyobbak több milliárdos eredménye mellett, de például hazánkban is a legkedveltebbek között van.

  • A termék portfóliójuk négy, jól megkülönböztethető üzletágra tagolódik:
  • Levegő-levegő, illetve levegő-víz hőszivattyúk gyártása lakóépületekbe, kereskedelmi létesítményekbe
  • Direkt elpárologtatós légkondicionálás lakóépületekben és kereskedelmi létesítményekben
  • Hűtés- és légtechnikai rendszerek főleg irodai és ipari felhasználásra
  • Közepes és alacsony hőmérsékletű kereskedelmi hűtés, főképp a kiskereskedelem területén (benzinkutak, szupermarketek, közepes területű boltok)

A magyarországi képviselet 2001 óta a Daikin Airconditioning Central Europe GmbH leányvállalataként működik. Szükség is van a magyar kirendeltségre, mert évről-évre egyre többen keresik a Daikin által nyújtott minőséget és megbízhatóságot.

A Daikin Hungary Kft. most már rendre minden évben bőven 2 Mrd. Ft feletti forgalmat bonyolít le, amellyel a márka az egyik legkeresettebbek közé tartozik a magyar piacon.

Daikin légkondicionálók a minőség, az innováció és a prémium kategória jegyében készülnek, és ezt valóban tükrözi is minden négyzetcentiméter.

Különlegesen erergiahatékony: a Daikin kílmák a piaci átlagnál jóval kevesebb energiát használnak fel, ez pedig a világpiacon folyamatosan növekedő energiaárak mellett kulcsfontosságú már most is.

Inverteres technológia: az inverteres rendszerek egyre nagyobb teret követelnek maguknak a piacon, és a Daikin az elsők között látta el a világot inverteres légkondikkal. Többek között ennek a megoldásnak köszönhetően fogyaszt pontosan annyit a Daikin klíma, mint amennyit feltétlen szükséges. Egy kilowattal sem többet.

Szinte hangtalan egységek: a Daikin klímák nem csak igen stílusosak, hanem emellett szinte észrevétlenül biztosítják (akár 22 dBA) számunkra a legtökéletesebb levegőt. Persze ebben számos fejlesztő még több munkaórája van benne.

Online szabályozhatóság: még benn vagyunk az irodában, de egy percig sem szeretnénk lemondani otthon a kellemes hőmérsékletről? Egy egyszerű alkalmazás, vagy az internet segítségével okostelefonunkról, laptopunkról, táblagépünkről is szabályozhatunk egyes típusokat.

URURU párásítás: a páratartalom optimális szinten tartását nem lehet eléggé hangsúlyozni. Az emberi szervezet nagyon érzékenyen reagál a levegő páratartalmára.

SARARA páramentesítés: mindannyiunk ellenségének a penésznek nincs esélye a megtelepedésre, ha Daikin klímát telepítünk az otthonunkba.

Daikin Flash Streamer: a légtisztítás mesterévé váltak a Daikin klímák, amióta ezt a funkciót is belegyömöszölték a véget nem érő extrafunkciók közé. A beltéri levegőt nagyon rövid időn belül varázsolja „patyolat tisztává”.

Titánium apatit fotokatalitikus légtisztító szűrő: a mikroszkopikus szemcsék, a szagok, a baktériumok, a vírusok, és a mikrobák sem úszhatják meg. A végeredmény: tökéletesen tiszta, az emberi egészségre kizárólag jótékony hatású otthoni levegő.

A Daikin klímák évek óta nagyon keresettek Magyarországon, és bár nem tartoznak a legolcsóbbak közé, hihetetlen pozitív hírük révén nagyon sok család őket választja.