LG

Az LG története egészen 1958-ig nyúlik vissza, amikor is megalapították az akkor még Gold Starra hallgató vállalatot. Később a Lucky-val egybeolvadt, és 1995-ben a két vállalatból jött létre az LG Electronics. Az LG mottója sok-sok éve már a „Life is Good”, és ez az egy mondat tökéletesen meghatározza a koreaiak szemléletét.

A vállalatnál folyamatosan azon dolgoznak, hogy új fejlesztésekkel és technológiákkal ne csak innovatív megoldásokat nyújtsanak a fogyasztók számára, hanem könnyebbé, zavartalanabbá is tegyék az emberek életét.

Az LG összesen négy üzletágban van jelen

Szórakoztató elektronika

A vállalat az otthoni szórakoztatás egyik megkoronázatlan királya. Mindenki ismeri az LG által képviselt minőséget legyen szó LCD, LED, vagy éppen plazma televízióról, házimozi és audio rendszerekről, optikai tárolókról, Blu-ray lejátszókról.

Mobil kommunikáció

Az elmúlt években a kiváló fülhallgatók gyártása mellett elképesztő módon megerősödtek a mobilkommunikációban. Többek között az Android (Google) referenciamodelljét is az LG gyártja, ami hatalmas siker és egyben dicsőség a koreaiaknak.

Háztartási elektronika

Az LG ebben a szektorban az egyik legismertebb márka. Termékeiket a minőség, a biztonság, a megbízhatóság és a tartósság jegyében fejlesztik és szinte nincs olyan terület, ahol ne nyújtanának kiváló alternatívát.

Légkondicionálók, energetikai megoldások

Ebben az üzletágban nem is férhet kétség az LG dominanciájához, hiszen a világpiacon nekik van ezen a területen a legnagyobb részesedésük. A mindössze 2009-ben alapított Air Conditioning Company a kereskedelmi, és otthoni igényeket kielégítő légkondicionáló rendszerekre, kompresszorokra fókuszál. Az LG emellett folyamatosan keresi a megoldást, hogy jövőbemutató megoldásokat kínáljon az energetika területén is.

Innováció egymás hegyén-hátán

Az LG által gyártott légkondicionálók a legmagasabb minőség jegyében készülnek. Eközben a vállalat nem feledkezik meg a tartósságról, a megbízhatóságról és az energiahatékonyságról sem.

Nano plazma légtisztító rendszer

Az LG olyan párját ritkító légtisztító megoldást fejlesztett ki, amely a legkomolyabb elvárásoknak is megfelel. Nem csak a mikroszkopikus szennyezőanyagokat, és a port szűri ki a levegőből, hanem az allergiás tüneteket okozó, vagy éppen fokozó állati szőrt, atkát és pollent is. Emellett szagsemlegesítő képességével a kellemetlen szagoknak is az elejét veszi. A berendezés szűrője ráadásul nagyon egyszerűen, csap alatt könnyedén bármikor tisztítható.

Neo plazma légtisztító rendszer

Az egyszerűség kedvéért ezt az eljárást nevezhetjük komplett sterilizálásnak. A 12 fokozattal rendelkező bio-enzimes szűrő végképp nem hagy esélyt a ránk káros szennyeződéseknek. A portól, a penészen keresztül a különféle szagokon, cigarettafüstön át mindent megszűr, valamint lebontja a baktériumok sejtfalát ezáltal elpusztítva azokat.

Gold Fin

Az LG-nél nagy hangsúlyt fektetnek az időtállóságra, ezért a klímában található hőcserélőket korrózióálló, aranyszínű alumíniummal vonják be.

Jet Cool

A Jet Cool funkció segítségével egy életre elfelejthetjük az izzadást. Ebben az üzemmódban nagyon hűvös és erős légáramlattal hűti le az LG klíma a szobát méghozzá pillanatok alatt. A komoly igénybevétel miatt ebben az üzemmódban 30 percig használhatjuk, és amint a levegő hőmérséklete 18 fok alá süllyed, kikapcsol.

Természetes CHAOS légáram

Az LG hisz abban, hogy az emberi szervezet számára a legkellemesebb légáramlatot a természet tudja biztosítani. Ezért azt tűzte ki célul a „CHAOS” kifejlesztésével, hogy ezt az érzetet a legjobban megközelítse. Ennek köszönhetően a befúvó terelőzsaru a mozgási sebességének a változtatásával természetes szellővé szelídíti a legtöbb klímánál már-már otrombának tűnő levegőáramlást. Ráadásként a CHAOS légáram a magasabb és alacsonyabb pontokon tapasztalható hőmérsékletkülönbséget is minimalizálja.

Csendes működés

A koreaiak éveken át kísérleteztek, hogy a lehető legkisebb szintre csökkentsék a zajszintet. A ma forgalomban lévő LG légkondik optimális ventillátorral és olyan „éjszakai” üzemmóddal rendelkeznek, amelyek 23 dB zajszinten üzemelnek. Ezáltal nyugodt és kellemes pihenést, vagy akár munkavégzést tesznek lehetővé.